7 Ağustos 2023 Pazartesi

Festival Sezonu Başladı!

Eda Çamlı  |  Ed. Yüsra Yüce

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Coşkulu Etkinliklerle On Bir Şehri Buluşturuyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, sanat, kültür ve eğlence dolu etkinlikleriyle 5 Ağustos’ta başladı. Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere on bir şehirde düzenlenecek.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali

 

Festivallerin ilk durağı, eşi benzeri bulunmayan Peri Bacaları ve renkli balonlarıyla ünlü Kapadokya oldu.  Nevşehir'de gerçekleştirilen Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali üç yüzden fazla etkinlikle 13 Ağustos’a kadar sanatseverlere unutulmaz bir deneyim vadediyor. Festival boyunca otuz farklı mekânda düzenlenecek etkinliklere, binden fazla sanatçı katılacak. Sergi, konser, söyleşi ve atölyeler ile zengin bir içerik sunan program, Kapadokya'nın eşsiz doğasında gerçekleştirilecek. Sanatseverler, görsel şölenin içinde yer alarak birbirinden farklı deneyimler yaşama fırsatı bulacak.

Festival programının tamamına ulaşmak için: https://kapadokya.kulturyolufestivalleri.com/

Night Shift: Bazilikanın Karanlığı

  

Yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayan Yerebatan Sarnıcı, farklı deneyimlere kapı aralamaya devam ediyor. Tarihi sarnıcı karanlıkta şifalı sesler eşliğinde deneyimleme imkânı sunan Night Shift: Bazilikanın Karanlığı etkinliği, ışık, koku ve mekân algısını bir arada yaşatıyor.

8 Ağustos günü ses terapisti Suzin Maçoro eşliğinde gerçekleşecek olan bu özel etkinlik ile katılımcılar tarihin derinliklerinden gelen sese ve ritme kulak verme şansı yakalıyor.

Bergama Tiyatro Festivali Başlıyor!

 

Bergama Tiyatro Festivali, 11-13 Ağustos tarihleri arasında farklı ve yenilikçi oyunlarla tiyatro severleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu sene ‘neşe’ temasıyla sanatseverleri buluşturmak için dördüncü kez kapılarını açan festival, Bergama’nın zengin tarihi dokusu ve tiyatro geleneği ile buluşuyor. Tiyatro sahnelerinde sergilenecek oyunlar ve performansların yanı sıra, farklı yaş gruplarına yönelik disiplinler arası atölye çalışmaları, paneller ve yürüyüşler de etkinlikler arasında yer alıyor. Festivalin zengin programı, tiyatro dünyasının büyülü atmosferini yaşamak isteyen herkesi Bergama'da buluşmaya çağırıyor.

Devekuşu Kabare’nin unutulmaz prodüksiyonu ile hafızalara kazınan Turgut Özakman’ın ‘Deliler’ oyununun, Metin Akpınar ve Mert Fırat’ın yönetiminde DasDas bünyesinde günümüze uyarlanmış versiyonu olan ‘Deli Bayramı’ festivalin kaçırılmaması gereken oyunlarından.

Festival programının tamamına ulaşmak için: https://bergamatiyatrofestivali.com/#

ENKA Açıkhava Tiyatrosu'nda Heyecan Verici Bir Sinema Deneyimi

 

ENKA Sanat, sinemaseverleri unutulmaz bir deneyimle buluşturuyor. 4-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Başka Sinema seçkisi, yerli ve yabancı son dönemin öne çıkan filmlerini ENKA Açıkhava Tiyatrosu'nda ağırlayacak. Festival adına en ilgi çekici durumlardan biri ise izleyicilerin bu eşsiz sinema deneyimini paylaşma fırsatı bulabilmesi için bir bilet alana bir bilet bedava kampanyasının duyurulmuş olması.

Programının detayları için: https://www.enkasanat.org/

Sanatın Büyülü Buluşması: "Doğanın Yankıları" Sergisi Bodrum'da!


Galeri Bosfor'un çarpıcı karma sergisi "Doğanın Yankıları", Bodrum Demirbükü'nde yer alan Mesa Bodrum'da sanatseverlerle buluştu. 15 Eylül tarihine kadar devam edecek olan sergi, doğanın güzelliklerini ve sanatın yaratıcı enerjisini bir araya getiriyor.

Küratörlüğünü Galeri Bosfor kurucusu Gökşen Buğra’nın gerçekleştirdiği sergi, farklı disiplinlerden sanatçıların eserlerini bir araya getirerek izleyicilere zengin bir görsel deneyim sunuyor.

The Metropolitan Museum of Art'ta Budist Sanatına Odaklanan Yeni Sergi: "Tree and Serpent"

 

Dünyanın en ünlü sanat mekanlarından The Metropolitan Museum of Art, Budist sanata adanmış yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. "Tree and Serpent" adını taşıyan sergi, 13 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu özel sergi, Hindistan'daki Budist sanatının kökenlerine ve evrimine ışık tutuyor. Yüz yirmi beş eserden oluşan bu sergi, Hindistan'daki Budist sanatının M.Ö. 200 ila M.S. 400 yılları arasındaki dönemini inceliyor.

Sergi, Budizm'in erken dönemlerine ait sanat eserleriyle zenginleştirilmiş. Bu eserler aracılığıyla, Hindistan'daki Budist sanatının evrimini ve dönemin kültürel, dini ve sanatsal etkilerini keşfetme fırsatı sunuyor.
Yorumunuzu bırakın