18 Aralık 2023 Pazartesi

2023'e Veda Ederken

Eda Çamlı  |  Ed. Murat Kadaş


İstanbul’un Yeni Yıl Kasabası WonderVillage


Türkiye'nin en özel ve kapsamlı yeni yıl etkinliği "WonderVillage" ile dolup taşacak. Atlı karıncadan buz pateni pistine, kış lezzetleriyle dolu yeme içme alanlarından hediyelik alışveriş standlarına kadar pek çok sürprizi bünyesinde barındıran WonderVillage, tüm aile için gün boyu eğlence vaat ediyor.

Yediden yetmişe herkesin katılımına açık olan bu büyülü yılbaşı kasabası, dostlarınızla bir araya gelip unutulmaz anlar yaşamanız için tasarlanmış. İstanbul'u saracak olan yeni yıl ruhu, WonderVillage'ın eşsiz atmosferinde doyasıya hissedilecek.

Etkinlikte en sevilen yıldızların sahne alacağı, yılbaşı aktiviteleri ve atölyelerle dopdolu bir program sizleri bekliyor. Yılbaşına özel olarak tasarlanan bu etkinlik, sıcacık bir atmosferde eğlence, lezzet ve alışverişin bir araya geldiği bir platform sunacak. İstanbullular, 1-30 Aralık tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek olan WonderVillage etkinliğini kaçırmayın!

Detaylı bilgi ve biletler için: https://www.biletix.com/etkinlik-grup/393398765/TURKIYE/tr




Fotoğraf Biletixresmi web sitesinden alınmıştır.


MUBI Fest, İstanbul Modern Sinema’da Başlıyor


Dünya çapında 15 milyondan fazla üyeye sahip olan en büyük sinemasever topluluğu Mubi, İstanbul’da ilk kez MUBI Fest etkinliği düzenliyor. 22-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğe, İstanbul Modern Sinema ev sahipliği yapıyor. Festivalde, son iki senenin öne çıkan filmlerinden bir seçki sunuluyor.

İlkini 2022 yılında São Paulo’da gerçekleştiren MUBI Fest, bu yıl Santiago, São Paulo, Bogota, Buenos Aires ve Meksiko şehirlerinden sonra ilk kez İstanbul’da düzenleniyor. MUBI ve İstanbul Modern Sinema arasında düzenlenen işbirliğinin ilk etkinliği olacak olan MUBI Fest, 22-24 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da sinemaseverler ile buluşacak.

Türkiye prömiyerini, yönetmen Michel Franco imzalı HATIR / MEMORY filmiyle yapacak olan festival, toplamda 6 filmin gösteriminin yapılacağı bir etkinlik takviminden oluşuyor. Festivalin açılışını da yapacak olan film, başrolü Jessica Chastain’le paylaşan Peter Sarsgaard’a Venedik Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getirdi. Bununla birlikte Cannes’da Eleştirmenlerin Haftası bölümündeki gösteriminden sonra yılın en sevilen filmlerinden birine dönüşen Charlotte Wells imzalı Güneş Sonrası (Aftersun, 2022), prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde başrolündeki Kôji Yakusho’ya En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran ve Japonya’nın Oscar adayı olan Wim Wenders imzalı Mükemmel Günler (Perfect Days), dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da Jüri Ödülü kazanan, Uluslararası Eleştirmenler Birliği’nin (FIPRESCI) bu yılki Büyük Ödülü’ne de layık bulunan Aki Kaurismäki imzalı Sararmış Yapraklar (Kuolleet Lehdet), Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Film ödülüne layık bulunan Molly Manning Walker imzalı Nasıl Seks Yapacağız? (How To Have Sex?) ve dünya prömiyerini yaptığı Venedik’te Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Sofia Coppola imzalı Priscilla filmlerini de izlemek mümkün. Festival kapsamında film gösterimlerine ek olarak duyurulacak sürpriz etkinlikler de festival takvimine eklenecek.


Detaylı bilgi ve biletler için: https://www.mubifest.com/




Fotoğraf Mubifestresmi web sitesinden alınmıştır.


Harika Bir Gün Bekleme


Antalya'nın sanat sahnesine özgün bir dokunuş katmak amacıyla faaliyet gösteren den art galerisi, 1 Aralık itibariyle Baran Kurtoğlu'nun kişisel sergisi "Harika Bir Gün Bekleme"ye ev sahipliği yapıyor. Sanatçının bugünü algılayışını yansıtan eserleriyle dikkat çeken sergi, 6 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Baran Kurtoğlu, "Her şey bugündür" diyerek başlıyor sergisine. Sergideki eser seçkisi, sanatçının bugünü nasıl anladığına dair derin bir bakış sunuyor. Geçmişle bugün arasındaki mesafe, karşılaşmaların içerdiği "tanıma" anları ve duygusal yükleriyle, Kurtoğlu'nun eserleri izleyicilere bugünün içindeki derinlikleri keşfetme fırsatı sunuyor.

Sanatçı, bireylerin yaşam mücadelesini duygularıyla gerekçelendirirken, politik müdahalelerin bugünü nasıl etkilediğini de ele alıyor. Sergi, izleyicilere bireyin düşünce ve davranışlarını belirli bir yöne çekerek etkileyen politik müdahalelerin ve geçmişle bugün arasındaki karşılaşmaların sanat aracılığıyla nasıl yorumlanabileceğini gösteriyor.

"Harika Bir Gün Bekleme" sergisi, Den Art Gallery Antalya şubesinde sanatseverlerle buluşuyor ve 6 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Baran Kurtoğlu'nun eserleriyle yapılan bu sanat yolculuğu, izleyicilere bugünü sorgulama ve anlama imkanı sunuyor. Sanatseverler, Den Art Gallery Antalya şubesinde bu derin sergiyi keşfetmeye davetli.




Fotoğraf Baran Kurtoğlu resmi web sitesinden alınmıştır.

Yorumunuzu bırakın