Çellist Sedef Erçetin ve besteci-piyanist Bogatay Köprülü, cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılını anmak ve onun evrenselliğini ve de kazanımlarını kutlamak için unutulmaz bir müzikal deneyim sunmak üzere bir araya geliyor!
Bu özel etkinlikte, Rachmaninov, Schubert, Brahms, Fauré ve Köprülü'nün eserlerinden oluşan, cumhuriyetin aydınlanma ve çağdaşlaşma hareketine vurgu yapan özel ve zengin bir programı dinleyecek, müziğin evrensel dili aracılığıyla cumhuriyetin önem ve değerini kutlayacağız.
İstanbul’da doğan Sedef Erçetin Atala, altı yaşında Belediye Konservatuvarının Piyano Bölümüne kaydoldu. Öğrenimine daha sonra İstanbul Devlet Konservatuvarının Viyolonsel Bölümünde devam etti. Fransa’ya taşındı ve Paris’teki École Normale Supérieure de Musique’ten jüri özel ödülünü alarak mezun oldu. Geneviève Teulières, Raphaël Sommer, Hugh Mackenzie, Moscow Soloists ve Boris Baraz’ın ustalık sınıflarına katıldı. Çeşitli ülkelerde konserler verdi, Ayla Erduran, Sacha Rozhdestvensky, Anton Martinov, piyanist Francis Vidil ve Maria Papapetroupoulou gibi sanatçılarla sahne aldı. Özellikle Bach’ın çello süitlerinin etkileyici yorumuyla dikkat çekti, klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin icrasında ve doğaçlamalarıyla uluslararası düzeyde tanındı.
Uzun yıllar Liz Mc Comb ile doğaçlama yapan sanatçı, ayrıca Gerardo Di Giusto’nun Camerata Ambigua’sı ve Florin Niculescu’nun Drina Quartet’i ile birlikte çaldıRock müzik grubu Hubestang ve hip hop yıldızı Kanye West ve dörtlüsü ile birlikte Paris ve Nice Caz Festivallerinde çaldı. Diana Krall, Manu Dibango, Barbara Luna, Henri Salvador ve Christian Escoudé de dahil başka pek çok isimle birlikte, ayrıca Pavarotti’nin Paris’teki Bercy konserinde Avrupa Solistler Orkestrası üyesi olarak sahne aldı.
Bogatay Köprülü, hem ezoterik hem de bilimsel düşüncenin sınırlarında, armoni yani denge- oran ilminin kadim köklerine dair izlerin peşinde koşan tutkulu ve araştırmacı bir müzisyendir. 2018 ve 2021 yıllarında Piyano ve ardından Viyolonsel konçertolarını besteledi. Eserleri yurtiçi ve yurtdışında, TRT Radyo-3’ten San Francisco Community Radio’ya kadar çeşitli radyolarda yayınlandı. 2023 yılında ilk albümü olan Retrospektif yayınlandı. İlk solo piyano eserlerinden oluşan bu müzikler ile İstanbul Decollage Art Space’den CSO Ada Ankara’ya çeşitli konserler verdi.
2016 yılında Prof. Dr. Tolga Zafer Özdemir ile kompozisyon çalışmalarını tamamladı. Ardından Hannover'de eğitim veren piyanist Prof. Vassilia Efstathiadou ile özel olarak çalıştı. Hırvatistan, Girit ve Bodrum - Gümüşlük de dahil olmak üzere bir çok ustalık sınıfında yer aldı. Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Prof. Konstanze Eickhorst, Piyanist Francesco Libetta gibi isimlerle çalıştı. Köprülü; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Saint Joseph Fransız Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde okudu. Dönem dönem Almanya ve Fransa’da çalışmalarını sürdürdü.
2018 yılında Piyano Konçertosu, İzmir’de düzenlenen “10. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nda ödül aldı. 2020 yılında kendi erken dönem Solo Piyano Yapıtlarını klasik repertuarla karıştırarak seslendirmeye başladı. Kısa bir süre sonra Gümüşlük Klasik Müzik Festivali - GFA’nın online açılış konserinde İmpromptu’lar eseriyle yer aldı. Ardından 2021’de Viyolonsel Konçertosunu tamamladı. 2022 yılında ise Gedik Sanat bünyesinde Semplice Quartet’in icra ettiği Mozaik projesi için 7 besteci - 7 bölge adında, kısa bir scherzo formundaki Marmara Dörtlüsü müziğini yazdı. Çeşitli kısa film ve belgesellere müzik besteledi.
A - B - C Kategori Ücretleri: 500 TL
D - E Kategori Ücretleri: 400 TL
F - G Kategori Ücretleri: 300 TL
Bistro Masa Ücretleri: 2000 TL (2 Kişilik)